top of page

SHE Art - Streetart Norge

På selveste kvinnedagen 8. mars, åpnet utstillingen "SHE Art" med 30 dyktige kvinnelige kunstnere hos Street Art Norge på Vulkan - i deres 850kvm kunsthall! En opplevelse av inntrykk.


Åpningstider: Tirsdag-søndag: 11-18
Jeg har utstilt flere malerier her, og var så heldig å få male live under åpningen samt på et lukket event senere i utstillingen.Jeg applauderer Ola og Dino, de to mennene bak Streetart Norway, for å sette kvinnelige kunstnere på dagsorden på denne måten, siden det dessverre fortsatt er sjokkerende statistikk om kjønnsgapet i kunstverdenen. Dette går langt tilbake i historien hvor kvinner ikke hadde tilgang til akademisk kunstopplæring og læreplasser (Sotheby´s magazine 2018). Morrollen har også vært (og er) en barriere for den tidkrevende kunstutøvelsen og de akademiske og praktiske prestasjonene som forventes for å bli anerkjent/anerkjent som kunstner. Statistikken over galleri - museum - og auksjonsrepresentasjon er fortsatt latterlig lav for kvinner, for ikke engang å snakke om priser. Det dyreste maleriet som noen gang er solgt av en kvinnelig kunstner, når ikke engang 10 % av det dyreste maleriet solgt av en mannlig kunstner (Forbes, 2022). Les mer om kvinner i kunst og statistikk på Nasjonalmuseet for kvinner i kunsten Jeg tror den ubevisste illusjonen om at mannlig kunst er mer verdt enn kvinners er en sterk samfunnsmessig kulturarv som ikke mange er klar over. Bevissthet er nøkkelen til endring. Grunnen til at alle kjente kunstnere til alle tider som vi vet stort sett er menn, betyr ikke at menn er flinkere til å skape kunst enn kvinner. Faktisk er omtrent 70 % av alle kunstutdannede kvinner. Men menn er opplært hele livet til selvsikkert å ta deres plass, mens kvinner ofte unnskylder sin eksistens i tilnærmingen til muligheter. Så når kvinner går og unnskylder seg for å spørre om representasjon, med en tung kulturell arvelig høyere odds for lønnsom avkastning på investeringen på mannlig kunst på skuldrene, gjett hva som skjer. Jeg ber deg legge merke til forholdet mellom mannlige og kvinnelige kunstnere ved ditt neste galleri/museum eller auksjonsbesøk, og stille spørsmål dersom forskjellen er vesentlig. Bevissthet og mange små dytt i riktig retning er det som skal til for endringer.
Ms. RED er det ferdige kunstverket fra live-paintingen under SHE ART, og er nå tilgjengelig hos Streetart Norge.

Catwoman er en sterk kvinnelig karakter i den mannsdominerte verdenen av superhelter og skurker, og derfor syntes jeg det passet godt å male henne på "SHE Art"-utstillingen som gjenspeiler kjønnsgapet i kunstverdenen.


Referansefoto av: Mikko Mäkivuoti


0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page